Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
Ref. templom, késő barokk, 1807-1815. Megújítva 1886-ban.
:
A településen belül kerítőfallal övezett kisebb dombon szabadon álló, észak-déli tengelyű, téglány alaprajzú épület déli oldalán négyzetes alaprajzú toronnyal, nyugati oldalán előcsarnokkal.
A templomtest és a torony sarkai visszaugratottan lekerekítettek. A templom kontyolt nyeregtetős, részben sík műpalával, részben fémlemezzel fedett, a torony többszörösen ívelt vonalú sisakja fémlemezzel borított. Az előcsarnok teteje kontyolt nyeregtető, fémlemez fedéssel. Az épületen szürke, cementes lábazat és igen gazdagon tagozott főpárkány fut körbe. A sarkokat függőleges vakolt sávok követik" melyek a főpárkány alatti vízszintes vakolt sávhoz kapcsolódva tükrökbe foglaljak a homlokzati szakaszokat.
A torony déli oldalának földszintjén szegmentíves záradékú, kőkeretes ajtó nyílik. A kőkeret külső széleit sekély bekarcolás kíséri. A szemöldökkövön 1814-es évszám olvasható. Az ajtó felett, a karzatszinten négyzetes formájú, vakolt szalagkeretes ablak látható, felette övpárkány, mely a templom főpárkányához csatlakozik. A következő szint faltükrének közepén vakolt szalagkeretes ablak talalható. Felette újabb, egyszerű, a tornyon körbefutó övpárkány. A harangszinten oldalanként egy-egy félköríves záradékú, vakolt szalagkeretes ablak nyílik. A szalagkereten zárókőimitáció, illetve stilizált vállpárkány. A templomtest háromszög alakú oromfalakkal csatlakozik a toronyhoz. Az oromfalak alján, a párkány felett vízszintes vakolt sáv húzódik.
A templom keleti homlokzata három tengelyes, a tengelyekben egy-egy szegmentíves záradékú, kőkeretes ablak nyílik. A keretek külső szeleit karc kíséri. Az északi homlokzaton egy azonos formájú ablak található, míg a templom nyugati homlokzatának képe megegyezik a keletivel. Az előcsarnok teteje alatt nem húzódik párkány, a sarkok sem visszaugratottak, viszont itt is láthatóak a sarkokat követő függőleges vakolt sávok. A bejárat a déli oldalon nyílik, ahol egy álló téglalap alakú, egyenes szemöldökű, kőkeretes ajtó található. A kőkeret külső szeleit karc követi. Az előcsarnok északi homlokzatának tengelyében befalazott nyílás nyomai fedezhetőek fel.

2011.02.28 10:01 guess.who állapot: 5 - koordináta: N 48° 27,237' E 21° 31,801' - pont: 23

Állapota lényegében változatlan, egy-két nagyon apró vakolathiba látszik csak a torony párkányai alatt. Kapujának felirata szerint 2000-ben újították fel. A toronysisakon évszám: 1903.
A bejáratnál álló, farönkből készült szobor Károli Gáspárt ábrázolja.