Sátoraljaújhely Körzeti Földhivatal
R.k. templom, késő barokk, 1830.
:
Utcasorban szabadon álló, keletelt, egyenes szentélyzáródású templom, nyugati oldalán behúzott toronnyal, a szentély északi oldalán négyzetes alaprajzú sekrestyével. A templomot és a sekrestyét kontyolt nyeregtető fedi, a tornyon többszörösen ívelt vonalú gúlasisak van. A templom és a sekrestye tetejét sík mupala, a tornyot fémlemezfedés borítja. Az épületen szürke, cementes lábazat fut körbe. A templom és a sekrestye falfelületeit a főpárkány alatt húzódó vízszintes vakolatsávokhoz, illetve a lábazathoz csatlakozó függőleges vakolatsávok osztják falmezőkre. A torony nyugati homlokzatának földszinti szakaszának tengelyében álló téglalap alakú, egyenes záradékú, kőkeretes kapu nyílik. A szemöldökkő sarkait gutták, közepét zárókő imitáció díszíti. Felette ívelt konzolokon nyugvó, gazdagon tagolt profilú szemöldökpárkány látható. A szemöldökpárkány és a szemöldökkő közötti mezőben chronosztikon olvasható. A karzatszinten szegmentíves záradékú, vakolt szalagkeretes ablak nyílik. A karzatszint felett kettős övpárkány húzódik, mely a templomon főpárkányként fut körbe. Felette álló ovális formájú, vakolt szalagkeretes, zárókő imitációval díszített ablak van. A harangszinten oldalanként egy-egy, félköríves záradékú, vakolt szalagkeretes, zárókő- illetve vállpárkány-imitációval gazdagított ablak nyílik. A tornyot óra nélküli órapárkány koronázza. A hajó nyugati homlokzatának a toronyhoz csatlakozó oromfalai homorúak, külső széleiket vakolatsáv kíséri. A hajó déli homlokzata háromtengelyes. A nyugati tengelyben egymás felett két, szegmentíves záradékú, vakolt szalagkeretes, zárókő imitációval díszített ablak nyílik. A középső és a keleti tengelyben egy-egy, ugyanilyen, de nagyobb ablakot találunk. A középső tengelyben az ablak alatt álló téglalap alakú, kőkeretes ajtó nyílik. A kőkeret külső széleit sekély karc kíséri. A hajó délkeleti sarka lekerekített. A szentély déli oldalán egy, a déli hajófal nagyobb ablakaival megegyező formájú ablak nyílik, míg a keleti homlokzatot nem töri át nyílás. A sekrestye keleti és északi falának tengelyében egy-egy, álló téglalap formájú, vakolt szalagkeretes, zárókő imitációval díszített ablakot találunk. A sekrestye nyugati falán 1937-ből származó, Szűz Máriát a gyermek Jézussal ábrázoló porcelánkép látható. A hajó északi homlokzata megegyezik a délivel, azzal a különbséggel, hogy itt nincs ajtó.

Az állapotában nincs változás.