Fáy-kastély

Encs Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Volt Fáy-kastély, barokk, 1750 körül, klasszicista átépítésekkel, 1840 körül, dísztermében stukkós domborművek, 1838-1841, Marco Casagrande alkotásai.

2017.06.03 18:50 Kimberli1 + Imi30 állapot: 4 - koordináta: N 48° 25,262' E 21° 4,614' - pont: 55

A kastély állapota változó, egy részén elkezdődött a felújítás, másik része meg romos. Először idősek otthonát akartak benne kialakítani, ekkor a liftakna miatt kivágtak egy részt, ezt később bebetonozták. A tetőtérben lettek volna a szobák, itt is vastag betonréteg, beton oszlopok lettek kiöntve, ami nem egyezik meg az eredeti állapottal. Elvileg valamikor le fogják ezeket az oda nem illő betonrészeket bontani. A felújítás jelenleg áll, valószínűleg pénzhiány miatt. Az őr nagyon kedvesen körbevezetett minket és ismertette a kastély történetét.