Szerencs Körzeti Földhivatal
R.k. templom, gótikus eredetű, átépítve 1930-ban.
:
Domboldalon álló, egyhajós, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom, a hajó déli oldalán álló toronnyal és a hozzá Ny felől kapcsolódó íves alaprajzú lépcsőházzal. A szentély északi oldalán, emeleten, lapos tetős sekrestye. Kertjében öntöttvas kereszt, 1864.

Állami támogatással elkészült a templom külső felújítása, már csak a keresztet, a templomgombot és a villámhárítót kell felszerelni. Mára várták a kivitelezőt, aki viszont nem jött meg. A templom belső részének felújításár nem volt forrás.
Sajnos, nem tudtam a kerítésen belülre kerülni, mert a Megyaszón lakó plébánost nem értem el, a harangozónak pedig nincs felhatalmazása arra, hogy beengedjen bárkit is.