Emeletes kalsszicista sarokház, ifj. Dankó József, 1822.
:
Zártsorú beépítéshez illeszkedő, emeletes, "U" alaprajzú, klasszicista sarokház.
Főhomlokzata héttengelyes, konzolos főpárkány zárja le, a konzolok között rozettás díszekkel. A középső tengelyben dór pilaszterekkel keretezett kapu nyílik. Az ablakok egyenes záradékúak, tagozott kőkeretekkel, az emeletiek rozettás, levélfüzéres díszítéssel gazdagítva. Az összes ablakban kifelé-befelé nyíló ablaktáblák vannak. A homlokzat szélein vakolatból képzett armírozás, a földszintet vonalazott kváderezés díszíti. A szintek között övpárkány húzódik, mely a kapuzat architrávjánál golyvázódik. Az oldalhomlokzat 1+2+5 tengelyes, jobb oldali két szélső tengelyére a főhomlokzat architektúrája fordul át. A többi tengely egyszerűbb, övpárkány nélküli, sávozott falsíkokkal. (A terep emelkedése miatt az emelet hátsó része az utca szintjén van.)

Az épület állapota nagyon szép, előző jelentés óta változást nem találtam.
Még a kandeláber sem kezdett el rozsdásodni :-).