Kunszentmiklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, É-i homlokzati tornyos templom, a szentély felett kontyolt nyeregtetővel, véghomlokzatához kapcsolódó, félköríves alaprajzú sekrestyével. Bejárat az É-i, főhomlokzat középtengelyében. A főbejárat mellett feliratos tábla: 1822. Dongaboltozatos hajó, a bejárati oldalon karzat. Berendezés: 19-20. század; főoltárkép: barokk, későbbi felirattal: Spielnberger János. Építtette a Vallásalap 1822-ben. A templomkertben: kőfeszület, 1925.
külső leírás:
Kert közepén szabadon álló kalsszicista plébániatemplom téglalap alakú hajóval négyszög alakú szentéllyel és a szentély végéhez kapcsolodó félköríves sekrestyével. Nyugati homlokzat tengelyében emeletes óratorony.
Nyugati homlokzat egyszerű, téglalap alakú, kétszárnyú kapu, felette félkör alakú ablak, óratornyon kicsi, félköríves záródású ablak. Mindenütt pala lefedés.
Templom keleti végénél, a templommal azonos telken "T" alakú alaprajzú, szabadonálló, földszintes, kontyolt tetős, palafedésű plébániaépület szintén a múlt századból.
Templom nyugati bejárata előtt 1925-ben állított kőkereszt.

Változatlan állapotban.