Klazsik-ház

Kiskunfélegyháza Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Három utca által határolt telken, utcavonalon álló, L alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős saroképület, a főpárkány képszékében padlásszinti ablaksorral. Utcai homlokzatainak szélein pilaszterek, É-i homlokzatának középső három tengelye és K-i homlokzatának szélső tengelyei rizalit jellegűen pilaszterek között. É-i homlokzatának földszintjén üzletportálok, K-i homlokzatának D-i tengelyében szegmentíves záródású kocsiáthajtó, É-i homlokzatának középtengelyében kapu. Az É-i homlokzat kapuja fölött lépcsőzetes, konzolos szemöldökpárkány, a szomszédos két portál és az emeleti ablakok fölött vízszintes, konzolos szemöldökpárkány. Udvari homlokzatai átalakítva, az L szárainak találkozásában, az emeleten kovácsoltvas rácsos függőfolyosó, a D-i udvari homlokzaton félköríves alaprajzú lépcsőház, nyitott orsóterű, kovácsoltvas rácsos lépcsővel. Belseje teljesen átalakítva, kapualjában és a földszinti üzlethelyiségekben álmennyezet. Épült 1871-ben. Belső terei jelentősen átalakítva 1993 után.

Néhol kissé potyog a vakolat, semmi más probléma.

irodaház (0.052 km)