Kétemeletes romantikus lakóház, Gottgeb Antal, 1870. Középkori részletek.
:
Utcasorba illeszkedő, zártsorú, "V" alakú beépítésű kétemeletes lakóház. Úri utcai homlokzata öttengelyes, egytagú főpárkány zárja. A földszint középtengelyében kosáríves kőkeretes kapu nyílik, eklektikus szárnyakkal. Ablakai szalagkeretesek, csak a földszinten tagozott szalagkerettel, az emeleteken könyöklőkkel, az első emeleten erősebb, a másodikon finomabb szemöldökpárkányokkal lezárva. A második emeleti ablakok felett gótizáló elzáró ráccsal takart padlásablakok nyílnak. Bástyasétányi homlokzat hattengelyes, levéldíszes csonka főpárkány zárja, a földszint felett övpárkány, emeltenként könyöklőpárkány fut végig. Szalagkeretes ablakok, az emeleten klasszicizáló szemöldökök. Nagy pinceablak. Nyeregtető, cserépfedés.

A gyomot vagy kitépték, vagy még nincs itt a szezonja. Az épület állapotában viszont ez az egyetlen változás. Jön elő a zöld a mostani színezés alól, az ablakok is felújításra érettek.