Emeletes középkori sarokház, a 18. sz.-ban átépítve, klasszicista homlokzattal.
:
Lakóház az Úri u. és a Balta köz sarkán, zártsorú beépítésben. Körülépített udvarral. DNY. tájolású, főhomlokzatával az utcára néz, bejárata onnan nyílik, lépcsőháza pedig a kapualjból. Egy emeletes, részben alápincézett. Utcai és Balta közi szárnya 2 traktusos, az udvari szárnyak 1 traktussal.
Klasszicista főhomlokzata szimmetrikus, bár ez a földszinten most nem érvényesül. Egy tengelyes oldalrizalitok között a középrész 7 tengelyes. A rizalitokban 1-1 íves kapunyílás vállpárkányos pillérekre támaszkodik. Mellettük 1-1 egyenes záradékú kapunyílás kő pillérekkel, kő kerékvetőkkel. De mindkét fajta kapunyílásból csak az egyik működik - Balta közi átjáró ill. bejárat -, a másik csak a szimmetria kedvéért van kiképezve, ablak ül bennük. A fszt.-en a szimmetriatengelyben egy vakablakban vörösmárvány emléktábla. A fszt. fölött tagozott, húzott övpárkány. Az emeleten a rizalitokban 1-1 aedikulás ablak, timpanonos feltéttel. A közbenső ablaksort kettős lizénák szegélyezik, azokra boltvállpárkány ül, majd tagozott archivolt ível rájuk. Egytagú főpárkány zárja. Nyeregtető, hódfarkú cserép, harcsaszáj tetőablakok, új kémények. A Balta köz fala szabálytalan kövekből rakott, részben tégla-, részben faragott kőből rakott boltozattal. Benne 1 beflazott ablak középkori (javított) kőkeretben, valamint 1 kőkeretű ablak, nagyon régi bújtatott ráccsal. A további fal - az udvari szárny fala - vakolt, egyszerű vakolt keretben ki-be nyíló ablakok.

A lábazatnál és a tetőnél is komoly vizesedési problémák vannak. Romló állapot.