Emeletes középkori ház, a 18. sz.-ban átépítve.
:
Zártsorú beépítés a balta köz sarkán, "L" alakzattal. A szomszédos házakkal együtt udvart zár körbe. Egyemeletes, alápincézett. DNy-i tájolású. Bejárat az udvarról nyílik. Az utcai szárny 2, az udvari 1 traktusos. Utcai homlokzata középkori hangulatú. A földszint bal oldalán egy szegmensíves, kőkeretes ablak került restaurálásra a maradványok kiegészítésével, benne újkori vasrács. Mellette ennek analógiájára egy hasonló. középen kőkeretes kapu, előzménye a barokk korból. Jobbra egy másik fajta, egyenes záródású kőkeretes ablak alig restaurálva, majd mellette megismételve, kevesebb középkori töredék alapján. Az emeleten egy keresztosztású középkori ablak csekély maradványok alapján restaurálva, ennek hasonlatosságára jobb oldalt ugyanilyen ablak. Középen új, vörösréz mellvédes erkély, merthogy a befalazott 4 db. konzol ilyesmit hordozhatott. A homlokzat alapsíkja kváderezett, egy darabon bemutatva a középkori minta, vöröses színben, fehér fugákkal. Főpárkányként egy íves, sima vakolatsáv zárja. Nyeregtető, dőltszélű, vonóvasas, újabb fedélszék, hódfarkú cserép.

2012.10.31 15:13 klo állapot: 5 - koordináta: N 47° 30,032' E 19° 1,997' - pont: 4

Az a jó ebben a mozgalmas homlokzatban, hogy még az állapotromlást is nehezen lehetne kiszúrni. Mindenesetre nem találtam hibát.