Emeletes klasszicista lakóház, 1810 körül.
:
Zártsorú beépítés, utcai, sétányi és összekötő udvari szárny által körülzárt hosszú, keskeny udvar. ÉK-DNy-i tájolás. Egyemeletes, részben alápincézett. Bejárat az utcáról, lépcsőház az udvarról nyílik. Az utcai- és a sétányi szárny kettő, az összekötő udvari szárny egytraktusos. Utcai homlokzata 4 tengelyes. Profilos kőlábazat fölött nútázott földszinti homlokzat, 2 be-benyíló ablak, új rácsok. A túlságosan is egyszerű homlokzat dísze a kapu. Markáns, egyenes záródású későbarokk kőkeret, erőteljes profilozással, kerek kerékvetőkkel, volutás sarokkonzolokkal, a vízszintes tokszárat guttás lemez díszíti. Benne 3 szárnyú fa kapu, részben eredeti pántokkal. A földszintet kevéssé tagozott övpárkány zárja. Az emeleten ki-benyíló ablakok vakolt, mélyített keretben, végigfutó könyöklőpárkány. Az ablakok fölött önállóan lebegő szemöldökök. Kéttagú főpárkány. Nyeregtető, hódfarkú cserép, új kémények. A sétányi szárny a 12. számú házzal együtt kissé visszalép a beépítési vonalról. Szintén 4 tengelyes, nagyon egyszerű. Új kő lábazat, vakolt keretben ki-benyíló ablakok, tagozatlan övpárkány, húzott eklektikus főpárkány. Nyeregtető, hódfarkú cserép, új kémények.

Még mindig a jobb állapotú vári házak közé tartozik, de már vannak lábazati hibák.