Emeletes középkori sarokház, 15-16. sz., átalakítva.
:
Sarokház az Úri és az Anna utca sarkán. "L" alakú beépítéssel és a szomszéd épületekkel együtt udvart zár körül. DNy- tájolású főhomlokzatával. Bejárat az Úri utca felől, lépcsőháza pedig a kapualjból nyílik. Egyemeletes. Nagy része alápincézett. Mindkét szárnya egytraktusos. A II. világháború utáni helyreállítás során mindkét utcai homlokzatán igyekeztek a középkori maradványokat visszaállítani. Az Úri utcai falfelületen a XVI. századi kváderes falfestés felújítva jelent meg. Egyenes záródású kőkeretben új bejárati ajtó. Mellette balra szegmensíves, nagy ablak, a hajdani üzletablak maradványaiból rekonstruálva, jobbra 2 kőkeretes ablak. Az emeleten az ablaksor 3 barokk füles-guttás kőkeretes ablakkal indul, közöttük, mellettük bemutatva egy középkori káróablak és egy szögletes középkori ablak maradványait. Utánuk egy barokk, vagy újabbkori szoborfülke, majd még 1 ablak középkori maradványokkal. A hajdani sikátor helyén most söröző, szegmensíves nyílással, benne új kapu. Fölötte kőkeretes ablak. Az emelet járószintjén levésett kőkonzolok sorakoznak, csak feltételezés, hogy külső, fa folyosót hordoztak. Az Anna utcai homlokzat élesen 2 részre válik. Az Úri utcai szárny végfalára átfordul a főhomlokzat kváderes falfestése, a további szakasz viszont sima falfelület. A szépen tagozott főpárkány is megjelenik a mellékutca falán. Alatta a sarkot 2 testű 1 fejű oroszlánpár vigyázza. 1-1 ugyanolyan oroszlán megjelenik még a főhomlokzaton és az Anna utcain is, ugyanolyan magasságban. A Ny-i végen egy különösen keskeny középkori nyíláskeret ( átadó? ) igényesen megdolgozva, balra följebb középkori szellőzőnyílás, az emeleten 2 kőkeretes ablak befalazva. A későbbi szakasz földszintjén nagy, íves ablak, majd bakra 3 nyíláskeret egymásba épülve, közöttük egy élő, barokk, fűzött ráccsal. Az emeleti 4 ablaktáblából 3 ( jobb oldalt ) középkori.

Sajnos itt sem javult a helyzet, a lábazatnál egész pocsék rávakolások, javítások vannak.