Emeletes sarokház, 1700 körül.
:
Zártsorú beépítéssel az Úri és a Hajadon utca sarkán áll. Egy utcai tömböt képez, és a Tárnok utca 10. számú házzal közösen zár közre egy kicsi udvart. DNy-i tájolású. Bejárata az Úri utcából, lépcsőháza a kapualjból nyílik. "Budavári Labirintus" pincerendszere. Alaprajzi rendszere kéttraktusos. Utcai homlokzata 1+3 tengelyes, az É-i oldalon 1 tengely az utcavonalról kissé visszalép. A főtömeg tengelyében félköríves kapunyílás, sima ( újabb kő keretben ) újabb barokk motívumú fa kapu. Kőlap lábazat. Teljesen sima falak. A kaputól balra a földszinten egyenes záródású, jobbra kosáríves ablak újabb tagozatlan kő keretben, be-benyíló ablakokkal, külső rácsokkal. Az emeleten 4 db, egyforma füles-guttás kő keretben be-benyíló ablak, profilos kő könyöklőkkel. 3 tagú főpárkány zárja, de csak az Úri utca vonalában. A sarkon gázlámpa konzol. A Hajadon utcai oldalon teljesen sima, dísztelen homlokzati fal, az emeleten egy befalazott barokk ablak kőkerete, kissé lejjebb egy kicsi ablak kő keretben, külső fűzött ráccsal. Nyeregtető hódfarkú cseréppel.

2012.10.31 15:05 klo állapot: 4 - koordináta: N 47° 30,009' E 19° 2,056' - pont: 4

Az Úri utca felől remek, a Hajadon utca felől azonban kissé rosszabb a helyzet: az ereszcsatorna hibája miatt nagy területen ázik az emeleti szinten a fal. Jelentős vakolathullás még nincs, de ez csak idő kérdése, ha nem igazítják meg.