Emeletes, átalakított lakóház, középkori részletek.
:
Zártsorú beépítés, épület szárnyaival belső udvart zár körül. Fő szárnyaival az Úri utcára, ill. a Tóth Árpád sétányra néz, ezeket udvari szárnyak kötik össze. ÉK. és DNy. tájolású, bejárata az utcáról, 3 lépcsőház vezet az emeletre 1 emeletes egyik udvari szárnyán 2. emelettel, részben alápincézett. A fő szárnyak 2 az összekötő szárnyak 1 menetesek. Homlokzatai a XX. sz.-ban alakultak ki. Utcai képét az 1952. évi átalakításkor nyerte, semleges történelmi stílust nem hordoz. 6 tengelyes, de a földszint ablaki osztása független és rendszertelen. 3 be-be nyíló ablak széles tagozatlan kőkeretben külső ráccsal, íves záródású fózolt kőkeretben, jellegtelen új fakapu gyalogkapuval. A földszint fölött keskeny övpárkány, az emeleti ablakok- hasonlóan a földszintiekkel- be-be nyílnak, kereszt osztásúak és széles kőkeretben ülnek. Egysoros főpárkány, nyeregtető, hódfarkú cserép, a sétányi homlokzat lecsendesítetten eklektikus, földszintjén nútázott, emeletén sima vakolt felület, osztópárkány, emeleten végigfutó könyöklőpárkány, majd karakteres főpárkány. 7 tengelyes be-be nyíló T osztású ablakok, a földszinten ráccsal. Itt is nyeregtető hódfarkú cserép, új kémény.

Véletlen, hogy épp egy év után jártam erre ismét, de sajnos kénytelen vagyok beváltani az akkori fenyegetésemet: 4-es, mert nem történt javulás, lassú pusztulás jellemzi a homlokzatot.