Emeletes középkori lakóház, 14-15. sz. Átalakítva, homlokzatán 16. sz.-i restaurált falfestés.
:
Zártsorú beépítés, csak utcai szárnya van, és az Úri 13.-al közös udvara. ÉK-i tájolású. Egy emeletes. Bejárat a Tárnok utcából. részben a Tárnok presszó emeletén 1 lakás.
Utcai homlokzata a középkori állapot visszaidézése.
5 tengelyes emelete kőkonzolokon ülő boltozatokra támaszkodik, előreugratva. A teljes falfelületet a XVI. sz. maradványok alapján rekonstruált falfestés borítja. Ismétlődő négyzetes motívum, helyenként szalagokkal megszakítva. Földszintjét nem azonos méretű és nem azonos vonalú íves nyílások bontják meg. É. szélső nyílása a bejárati kapu, bár gótikus jegyeket visel, XIX. sz.- ban készült. A mellette lévő levő kis ablak fölött előkerült a régi házszám felfestve: 114 emeletén egyforma ablak, nem szabályos kiosztásban, kő kerettel és könyöklővel. Barokk főpárkány. Nyeregtető, hódfarkú cserép, hatalmas barokk kori kémény.

Nagyon szép állapotban van.