Emeletes kora klasszicista lakóház, 1810 körül.
:
Zártsorú beépítésben 2 utcára néző épület. "U" alakú kontúrral kis udvart zár körül. Az utcák felé forduló 1-1 szárnyát a lépcsőház köti össze. ÉK-DNy-i tájolású. Bejárata a Tárnok utcából. Egyemeletes, részben alápincézett. Alaprajzi rendszere mindkét szárnyban 2 traktusos. Tárnok utcai homlokzata 4 tengelyes. Magas, kő lábazat fölött sávozott fal, benne egyenes záródású ablakok, külső vasráccsal. Végigfutó övpárkány zárja a földszintet. Egyenes záródású váz-táblázatos, újabb kapu kő keretben. Emeleti ablakai ugyanolyan, de íves záródású tükörben, az íves mezőben rozettával, fonadékmintás parapettel, kő könyöklővel. A parapetdíszek közül a jobb szélső eredeti, a többi ennek mintájára készült. Háromtagú fogsoros főpárkány zárja az emeletet. Nyeregtető, hódfarkú cserépfedés, új kémények. Úri utcai homlokzata lényegében ugyanolyan - kapu nélkül - de a földszinten is ki-benyíló ablakok, köztes ráccsal és vakolt keretben, az emeleti ablakoknak itt nincs könyöklőjük. 2 harcsaszáj ablak a tetőn.

Ezen az oldalon kissé kopottabb (és más színű) a festés, mint az Úri utca felőli oldalon. Sikerült bejutnom, kellemes, alig vizes belső.