Zichy-palota

palota
rövid leírás:
Volt Zichy-palota, emeletes, barokk, 1745. Átalakítva, középkori részletek. Udvarban 15. sz.-i zsinagóga maradványai.
:
Utcasorba illeszkedő, egyemeletes, U alakú beépítésű saroképület a Táncsics M. u. és a Babits köz sarkán.
16 tengelyes homlokzatát csonka főpárkány zárja, a földszint felett övpárkány.
Emeleti ablakai tagozott, füles keretezésűek, a záradék felett kartussal díszítve, és erőteljes, tört vonalú, volutás szemöldökkel. A könyöklők alatt domború, stukkódíszes mellvédmezők.
Földszintjén szalagkeretes ablakok sorakoznak, a falat vakolat-kváderezés borítja.
Jobbról ötödik tengelyben kosáríves záródású, záróköves-vállköves díszű, kváderezett kőkapukeret, eredeti szárnyakkal, gyalogkapuval (21. sz. ház bejárata).
Balról hatodik-hetedik tengelyében rekonstruált egyeneszáradékú, tagozott kőkeretes kapu nyílik (23. sz. bejárata).
Nyeregtető, cserépfedés.
Oldalhomlokzatán (Babits köz) csupán az övpárkány és a főpárkány fut végig. Ablakok egyszerű szalagkeretesek

A korábbi hibák óta volt egy felújítás, az épület hibátlan állapotú