Kápolna

Szakrális épület
adatlapot készítette:
adatfelvétel időpontja:

A Bács-hegyi kápolna állapota megfelelő, kisebb javítások szükségesek. A kis templom környezete rendezett, évente 2-szer tartanak itt szőlőhegyi misét. Az építmény a tavaly megjelent, Szőlőhegyi kápolnák c. DVD film egyik szereplője, a filmet mindenkinek ajánlom!!!
Félköríves szentélyzáródású, bádogtetős, jellegzetes Balaton-felvidéki stílusú épület, egyik oldalán kis ablakkal, belül egyszerű díszítéssel.
VIGYÁZAT! Az alsó szomszéd egy elmebeteg, minősíthetetlenül kikezdi a békés turistákat, értékmentőket ok nélkül, amit rendkívül felháborítónak tartok, és személyes sértésnek veszek. Az esetet nem részletezném. Ha műemlék volna, tájékoztatnám a műemléki környezettel kapcsolatos ismérvekről, a megfelelő viselkedésről közkincsek, ráadásul szent helyek közelében....De sajnos így marad a keserű szájízzel történő mielőbbi távozás, forrjon csak bomlott elméjében és rosszindulatában az elkerített kis birodalmában, de ne mérgezze ezt a csodálatos hegyi életteret agyon.

Kápolna-kereszt (0.169 km)
harangtorony (1.407 km)