Tájház és gazdasági épület

adatlapot készítette:
adatfelvétel időpontja:

Méltatlanul elhanyagolt és rossz állapotban lévő ház a hátsó, gazdasági építményeivel együtt. Az önkormányzat tulajdona, de évek óta nem törődnek vele. A falakon a vakolat hámlik, néhol egészen drasztikus módon leomlott. A belsejében az egy vaskályhán kívül semmi nem mutatja a tájház jelleget. A deszkapadlót szemlátomást már évek óta nem kezelték, a bejárati helyiséget (elvileg ennek konyhának kellene lennie) oda nem illő kőlapokkal burkolták, a lakószoba fala a mennyezettől a padlóig függőlegesen jócskán megrepedt.
A gondnoka azt mondta, évek óta nem jön be ide, mert fél, hogy az egész rászakad. Azt, hogy nem megy be soha, elhiszem, mert mindent vastagon borít a kosz, por, és mindenhol jó nagy, vaskos pókhálók terpeszkednek.
A gazdasági épület állapota ugyanilyen pusztuló és elhanyagolt.
Nem lehet tudni, hogy ez miért tájház, mert a címéhez bizonyosan méltatlan. Ráadásul a falu főutcájának kiemelt helyén.

3 pontot csak azért adtam rá, mert még menthető lenne, de valójában inkább ítélnék 2 pontot rá.