Szakrális épület
adatlapot készítette:
adatfelvétel időpontja:

Az eredeti templomot a Gut-Keled nemzetségből származó Rozsályi Kun István építtette a 15. században falu közepére gótikus stílusban. A mai református templom a régi helyén és anyagainak felhasználásával 1895-ben épült. Ekkor még egy régi fatornya volt, a mai gúla alakú, 22 m-es sisakos torony 1925-ben épült.
A templom kelet-nyugati tájolású, tornya a nyugati, apszisa a keleti oldalon áll, melyet három nagy támpillér támaszt meg. Az apszisban falazott kőszószéket építettek, ennek koronája és a karzat alatt elhelyezett támlás lóca valószínűleg a 18. sz. végén, a templom berendezése pedig 1895-1896-ban készült. Mennyezetkazettáit egészen újak, az előző lelkész felesége és lánya festették azokat. Három úrasztali edénye van a múltból, közülük az 1666-os évszámmal jelzett ólomkanna érdemel figyelmet: világi témát, a "Zrínyi-fogta kutyafülű tatár" szörnyalakot vésték bele.
Nemrég pályázaton nyertek mindössze 16 millió forintot, ebből a nyílászárók cseréjét, a templom lábazatának szigetelését, és a padok fűtését szeretnék megoldani a lehetőségek szerint.