Emeletes copf lakóház, 1785 körül.
:
Zártsorban épült, U alakú beépítésű, utcasorba illeszkedő egyemeletes lakóház.
Háromtengelyes homlokzatát triglifes, háromtagú főpárkány zárja le, gyémántmetopékkal, a földszint felett övpárkány húzódik. Az emeleti falsíkot páros dór lizénák tagolják három mezőre, mindegyikben egy sima szalagkeretezésű, füles, könyöklős ablakkal, táblázatos mellvédmezőkkel. A földszint két szélén egy-egy azonos formájú, kosáríves kapukeret helyezkedik el, vállkővel, zárókővel; felettük az övpárkányt fogsor hangsúlyozza, és két-két állókonzol támasztja alá. A baloldali kapukeretben eredeti szárnyakkal kapubejárat, az eredeti utcaszám nyomai a kapukeretben (No. 194). A jobboldali vak kapukeret, benne ablak. A két kapumotívum között vonalazott vakolatsávos falsíkban szintén ablak nyílik, mindkét ablakot eredeti, de másodlagosan elhelyezett copf vasrács zárja le. Az épületet manzárd tető fedi, egy padlástéri ablakkal, cserépfedéssel.

A lábazati hibánál némiképp rosszabbodott a helyzet, ezért egyet rontottam az osztályzaton. Kár, hogy évek óta nem nyúlnak hozzá.