Szakrális épület
Csongrád
adatlapot készítette:
adatfelvétel időpontja:

Szép vörös és sárga téglából készült templom, 1902-ben Száz Mária tiszteletére épült. Ablakaiban modern ólomüvegek vannak, sajnos csak kívülről láthattuk.A templom csak havonta egyszer van nyitva, csak akkor van mise vasárnaponként. Érdekesek a vízköpők a tornyon, locsoló alakúak. Harangja működik, órája nincs a torony és a hajó bádogozással fedett. A középső részen a bejárat felett rozetta üvegablak van.
" 1843-ban telepítenek ide lakosokat. A lelkipásztori teendőket Csanádpalotáról látják el. A kincstár építteti fel a mai templomot 1901-1902-ben. 1935-ben önálló lelkészség lesz, felépül a lelkészlak, 1973-ban plébánia rangra emelik. 1977-ben renoválják, 10 színes üvegablakot kap. 1985-től oldallagosan ismét Csanádpalota látja el, majd 2002-ben ismét papot kap."

tájház (3.616 km)
plébánia (3.738 km)