Baranya
Siklós Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ref. templom, késő barokk. 1793. Átalakítva 1835-ben. Festett famennyezete 1795-ből, javítva 1835-ben. Berendezés: festett fakarzat, 1835.

A templom nagyon szépen rendben van Északi oldalát benőtték és takarják a fák, de a gondnok szerint a természetvédők nem engedik kivágni, mert van közöttük száz éves is. Kérdés, hogy a mára már hatalmasra nőtt gyökérzetük nem tesz-e kárt a falban. Belsejében minden berendezés festve van. A karzat előlapjai és a pad előlapok provinciális, késő reneszánsz képek, középtengelyesen szimmetrikusak rajtuk virágok, lélekmadarak, a középsőn két kehely. A mellette lévővel együtt, feliratos.
Az L-alakú karzat rövidebbik oldalának festése „márványozott”, az egész karzaton végigfut egy esztergált, festett, arányaiban szép oszlopsor.
A mennyezetkazetták alapszíne kék, fehér, bordó, fekete; átlósan futnak végig a mennyezeten. Ornamentikájuk dús, e nem zsúfolt. Késő reneszánsz stílusúak zömmel, de van köztük pár laza, nyitott, rokokóba hajló kép