Baranya
Siklós Körzeti Földhivatal
Ref. templom, klasszicista, 1836. Berendezés: szószék, klasszicista, 19. sz. első fele.

A jellemzően sík környezetből kiemelkedve hangsúlyt kap a templom a dombocska tetején. Udvarán elszórva sírok találhatóak. Szerkezetileg ép, karbantartott templom. A lábazatán nedves foltok látszanak.
A falu híres szülötte és kulturális szervezője volt Kiss Géza református lelkész, akiről az Életrajzi Lexikonban a következőket olvashatjuk:

(Kákics, 1891. febr. 26. - Pécs, 1947. ápr. 28.): ref. lelkész, etnográfus, nyelvjáráskutató. A ref. teológiát Pápán végezte, 1913-ban Lipcsében tanult. 1914-ben Bp.-en segédlelkész, közben beiratkozott a bölcsészkarra. 1915-ben azonban elvállalta a kákicsi paróchiát és ott működött haláláig. Kákicson kezdte gyűjteni az ormánysági népélet adatait és népdalait. Az 1926-os mohácsi kiállítás néprajzi részének egyik rendezője. 1937-ben nekifogott az ormánysági tájszótár elkészítéséhez. Munkájának befejezésében megakadályozta a háború és tüdőbaja. Szoros kapcsolatot tartott a fiatal néprajzkutatókkal. Gyűjteményei forrásértékűek. - F. m. Ormányság (Bp., 1937); Ormánysági szótár (K. szótári hagyatékából szerk. Keresztes Kálmán, Bp., 1952). - Irod. Achs Károlyné: K. G. (Jelenkor, 1962. 2. sz.). - Szi. Kodolányi János: Vízválasztó (r., 1960).