Általános iskola

Békés
adatlapot készítette:
adatfelvétel időpontja:

Remek állapotú szép sárga téglával burkolt, egyszintes épület.Iskola jelenleg is működik benne. Minden sarkán és az ablakok körül gazdagon figurákkal díszítve. A bejáratnál több figurás gyermek szobor csoport áll. A tető és a csatorna jó állapotú a fűtést konvektoros gázról, központi fűtésre korszerűsítették, ennek nyomai látszanak a homlokzaton az ablakok alatt. A lábazat felett kissé vizesedik, alápincézett a középső szakasz.Szép kerítése és parkja van.

"– Egy iskola életében nagyon fontos egy ilyen esemény és az, hogy egy ilyen településen egyáltalán fennáll iskola 90 éve. A főút mentén lévő épülete, amely 1927-ben épült, akkor egy 8 tantermes intézmény volt, ami már akkor is kicsi volt annak a gyereklétszámnak, Nagyszénás település és vonzáskörzetének, amikor épült. Az épületet folyamatosan bővítették, hozzáépítettek plusz tantermeket, így lett 16 tantermes az iskola, mely hamarosan ismét kinőtte magát. 1982-ben épült egy új iskola, a korábbi épülettől kb. 800 méterre, melyben 16 tanterem kapott helyet."

Posta (0.490 km)
Köztéri kút (0.708 km)