Baranya
Siklós Körzeti Földhivatal
Ref. templom, copf, 1838. Berendezés: orgonaház, padok, barokk, 18. sz. vége.

A drávaszerdahelyi református templom 1837-1839 épült. Kívülről felújították, a hajóban a karzat fölött a vakolat pár kisebb helyen leesett. Szószékét nagy, márványozott festéssel díszítették, talpa elég rossz állapotban van, Mózes-széke egybeépült a szószékkel, dísztelen, egyszerű. Orgonája hajdan négyregiszteres volt, ma már csak a váza van meg..Két harangja van.
Érdekesség, hogy "Egy Amerikából hazatelepült mecénás 1 millió forinttal segítette meg a falut, így az önkormányzati hivatal kiírása szerint „örökbefogadóvá” vált 2008 januárjában. A támogató Szigeti Sándor, aki 6 éve Vácott él. A 72 éves férfi 1956-ban költözött ki Amerikába, onnan tért vissza 2002-ben. Az örökbefogadásért nem kért semmit cserébe." (Wikipédia)