Csuta Csárda

Egyéb
rövid leírás:
Az épület forgalmas utcasarkon helyezkedik el. A bejáratot megjelöli a tető fölé emelkedő oromzat és díszes sarok pilaszterek. Két utcai homlokzatnak értéket erőteljes, díszes záró párkány növeli.

A Csuta Csárda a XX. század elején épült. Elődjének tekinthető a XIX. század közepén a korabeli iratokban említett csárda a Somogyba vezető országút mentén, melyet a betyárok előszeretettel látogattak. A mai napig szinte eredeti állapotban megmaradt. A bejárat feletti előtetőt, amely tetősíkjának folytatása volt, lebontották. A háromszögű oromzaton díszeket levertek és simára bevakolták. A Teleki utcai homlokzatán az egyik ablakot befalazták. 2006-ban homlokzatot és nyílászárókat önkormányzati támogatással felújították.

adatlapot készítette:
adatfelvétel időpontja: