Római Katolikus Templom

Szakrális épület
rövid leírás:
Fábián Gáspár tervezte, 1934-ben avatták, nyugati oldalán árkádokkal, stilizált lőrésekkel díszített toronnyal. Az újdombóvári templom román építészeti formák alkalmazásával épült. Különlegesnek bizonyul az épületnek aszimmetrikus egytornyos megoldása. Építészeti értékeket hordoz az épület tető formája, a homlokzatok jellege, az egyedi díszes üvegablakok, a kazettás mennyezet. Az akkori újdombóváriak telkenként 200 pengővel járultak hozzá az építkezéshez. A főhajó üvegablakai szenteket ábrázolnak, egy-egy család adományából készültek. A templom freskóit, mennyezeti kazettákat, színes üvegablakokat, Bernát János festőművész készítette.
1983-ban a templom belső falait díszítő egyházi jelképes rajzokat , díszes motívumokat, bemeszelték.
Szintén ebben az évben, a Mária oltár helyén, hitoktató szobát építtetett a plébános.
Az információkat Takács Istvánné helytörténésztől kaptam.