Kétemeletes copf lakóház, 1790 körül.
:
Zárt beépítésben álló, kétudvaros, kétemeletes lakóház. Az öttengelyes főhomlokzat lábazata kővel borított. A lábazaton egy fekvő téglalapos alaprajzú, vasrácsos pinceablak nyílik. A földszint középtengelyében szegmentíves, díszes kőkeretes kapu nyílik, egykorú kapuszárnyakkal. A kapuszárnyak felül triglifpárok között copf füzérdíszesek, a timpanon vasrácsos. A négyszöges kőkeretet szegmentives oromzat koronázza, mely kétoldalt konzolosan alátámasztott. A szögletes volutás konzolok homlokoldala kanellúrázott, alul guttákban végződik. A kapunyílás hangsúlyos záradékkővel ellátott. A keret két oldalát a konzolok alatt lizénák tagolják. A keretnek alul rézsűs kerékvetős bázisa van. A kapu két oldalán vízszintesen csíkozott vakolatú tengelyekben egy-egy kőkeretes, üvegezett táblákkal ellátott, kétszárnyú ajtó nyílik, a szélső tengelyekben a lábazatra ültetett, szalagkeretes, szemöldökdíszes ablakok helyezkednek el. Az osztópárkány fölött a két emelet ión óriáspilaszterekkel és faltükrökkel egybekapcsolt. A homlokzat szélein csak lizénák ülnek, a középső pilaszterpár megkettőzött. Az ablaktengelyek két oldalán, a pilaszterek mellett igen keskeny faltükrök húzódnak. Az első emelet szalagkeretes ablakai hosszabbak és díszesebbek a többinél és az osztópárkányra támaszkodnak. A két szélső kötényes, a három középsőnek füzérdíszes szemöldöke, a középsőnek timpanonja is van. A második emeleti szalagkeretes, könyöklő- és szemöldökpárkányos ablakok az első emeletieken ülnek és a tagolt architrávos és fogrovatos geiszonú főpárkányig érnek. A középső háromnak füzérdíszes szemöldöke van. A homlokzat cseréppel fedett nyeregtetővel fedett, mely a Párda utca felé kontyolt.

Jó állapotban lévő "műe". Ha már van tábla, legalább ne takarják el!