R.k. templom, barokk 1750 körül; középkori részletek, 15.sz.
Jellege:
Középkori maradványok felhasználásával emelt szabadon álló templomépület, egyhajós belső térrel, sokszögzáródású szentéllyel, erősen átalakított barokk homlokzattal, egyetlen homlokzati középtoronnyal, északon földszintes oldalkápolnával, délen emeletes sekrestyeépülettel.

Épületbelső:
Kétszakaszos csehsüvegboltozatos hajó, amelynek a nyugati, keskenyebb szakaszában az orgonakarzat található. A szentély is csehsüvegboltozattal fedett. Boltozatait és oldalfalait gazdag barokk festés (1760 k.) díszíti, amelyek a két mellékoltár illuzionisztikus festését adják: Szt. József és Szt. Julianna.
A főoltár 1759. előtt készült képe Mária mennybemenetelét ábrázolja.
Szószék: 1759. előtt.
Déli mellékkápolnában (eredetileg bejárati előcsarnok) Fájdalmas Szűz Mária oltár áll, szintén 1759. előtt készült.

Lábazati vizesedésnyomok még mindig láthatók, de nem olyan mértékben, mint más Nagytétényi úti épület esetében. Nagyon szépek változatlanul a templom középkori elemei és a beépített régi sírkövek.