Lakóház maradványai

Barokk lakóház maradványai középkori részletekkel, új épületbe foglalva.
:
Zártsorú beépítésben álló, körülépített udvaros modern lakóház, kétemeletes, egyszerű, ízléstelenül halványzöldre meszelt téglahomlokzattal, vasbeton szintekkel, cserép héjazatú nyeregtetővel. Az első emelet a földszint fölött kiugratott. Az emeletek háromtengelyesek, nagyméretű ablakokkal, melyek a teljes szintmagasságot kitöltik. A földszint középtengelyében, négyszöges faltükörben nyílik a szegmentíves, üvegezett kapunyílás. A teljes faltükör előtt vasrács helyezkedik el. A kővel borított lábazaton egy fekvő téglalapos pinceablak nyílik. A kapu tükre előtt a ház korábbi homlokzatából megmaradt kerékvetők láthatók.

Az üvegen keresztül betekintve az állapotok változatlanok: az egyik ülőfülkében továbbra is hirdetési újságokat tartanak, ami elgondolkodtató..