Kúria

Emeletes klasszicista kúria, 1827.
Jellege:
Domboldalba épített, szabadon álló, egyemeletes épület, klasszicista homlokzattal.

Külső:
Az épületet háromtagú főpárkány zárja le, a földszint fölött kéttagú főpárkány húzódik. Főhomlokzatának háromtengelyes középrészét egytengelyes, erősen előreugró, széles rizalitok fogják közre. A rizalitokat szintenként falisávok szegélyezik. Vonalazott földszinti részükön egyeneszáródású ablakok nyílnak, vállpárkányra futó ívezettel kialakítva. Felettük az emeleten páros lizénákkal szegélyezett egyeneszáródású ablakok nyílnak, könyöklővel, mellvéd mezővel, a lezáró párkány felett vaklunettával koronázva. A középrész földszintjén széles, félköríves kapu nyílik, két oldalán egy-egy kisebb ablakkal. Felette a rizalitok két konzollal alátámasztott erkélyt fognak közre. Ívsoros pálcarács-mellvédjének frízében MDCCCXXVII évszám áll. Az erkélyre néző egyeneszáródású nyílásokat egyenként lizénák fogják közre. Közös lezáró párkányuk felett a középtengelyt vaklunetta hangsúlyozza.
Az épület többi, dísztelen homlokzata nem eredeti.

Belső:
A földszinti helyiségek csehboltozatosak, hátul pince nyílik. Emeleti részei nem eredetiek, jelentéktelenek.

Nagyon jó állapotban van.

Barlanglakások (0.661 km)