Római katolikus kápolna

Szent Mihály arkangyal
kápolna
r.k. kápolna
R.k. kápolna, barokk, 1780.
Jellege:
Szabadonálló kápolna, egyhajós belső térrel, félköríves szentéllyel, mögötte folyosószerűen körbefutó sekrestyével, részben átalakított oromzatos barokk homlokzata felett kis fa toronnyal.

Külső:
A nyeregtetővel fedett épület főhomlokzata háromszögű oromfallal zárul, csúcsa alatt kör alakú órával. Az oromfal sarkait posztamensen álló kis obeliszkek díszítik, az egyiken 1780, a másikon 1914-es évszámmal. Az oromzat felett kis faszerkezetű torony emelkedik, műpalával fedett sisakkal. Az egész épületen nagyhomorlatú barokk főpárkány fut körül, a széleket tükrös falisávok hangsúlyozzák. A főhomlokzati kapu kosáríves záródású, kőkeretes, zárókővel. Felette keretelt lunettamezőben újabb keletű Jézus Szíve dombormű látható. Az oldalhomlokzatokon két-két szegmentíves záródású, kőkeretezésű ablak nyílik, zárókővel, könyöklővel. A hátsó, félköríves alaprajzú fal közepén keskeny, félköríves záródású, keretezetlen ablak nyílik.

Belső:
Egyhajós, téglalap alaprajzú, tükörmennyezetes belső teréhez vállpárkányra futó, profilozás nélküli kosáríves diadalívvel csatlakozik a kör alaprajzú, boltozott szentély. A hajó oldalfalain két-két kosáríves, ill. a leckeoldalon szegmentíves záródású ablak nyílik, amely kívül, a homlokzatokon, szegmentíves záródású kereteléssel jelenik meg.

Berendezés:
A templommal egykorú faragott kő oltár koporsó alakú egyszerű mensája felett, a tabernákulum mögött, szobortartó volutákban végződő, kartussal kísért oromzat emelkedik, amelynek felső része hiányzik. Alsó részét copf füzéres motívum díszíti, részben lefaragva. Az oltár fölött, gazdag faragású keretben, színezett relief-kép látható, amely angyalok által tartott füzérkeretben ábrázolja Szűz Máriát a gyermek Jézussal. A kép keretén, felül, a kápolna védőszentjének, Szt. Mihálynak kisméretű fa szobra áll. Az oltárképrt 1997-ben ellopták.
Az oltár két oldalán két barokk kőszobor áll: Szt. Lénárd és egy katonaszent.

Szép állapotban van, karban tartják. Környéke is rendezett.