Szent Lipót
R.k. templom, barokk, épült 1755-ben, megnagyobbítva 1792-1793-ban.
külső leírás:
Tér közepén szabadon álló templomépület, egyetlen homlokzati toronnyal, félköríves szentélyzáródással. A hajó északi és déli oldalának közepén egy-egy mellékkápolna csatlakozik hozzá. A szentély északi oldalához oratórium és sekrestye kapcsolódik.

A háromtengelyes főhomlokzat középső tengelyében emelkedik a homlokzati torony. A homlokzatot két oldalt a torony mellett attikafal zárja le, a sarkokon egy-egy copf vázával. A két szinttel magasabb tornyot órapárkány és hagymatagos, lanternás sisak koronázza.
A középtengelyben elhelyezett szegmentíves bejárat fölött helyezkedik el az orgonakarzat ugyancsak szegmentíves ablaka. Az ablak két oldalán egy-egy félköríves fülke található, benne Szt. Vendel és Szt. Flórián szobrával.
Az oldalhomlokzatok nyílástengelyét kettős falisávok határolják el egymástól. Az ablakok szegmentívesek, szalagkeretelésűek.

Változatlan a templom állapota