rövid leírás:
Hegyoldalba épített, szabadon álló, egyemeletes lakóház, copf homlokzattal, a telek hátsó végében, épült 1780 körül.
Jellege:
Hegyoldalba épített, szabadon álló, egyemeletes lakóház, copf homlokzattal, a telek hátsó végében.

Külső:
Az utca irányába néző öttengelyes főhomlokzatát emeleteket összefogó falsávok tagolják, amelyek a nagy homorulatú barokk főpárkányhoz és a földszinti lábazathoz kapcsolódnak. A falsávok közt egyszerű szalag-övpárkány fut. Az egyeneszáródású, szalagkeretes, könyöklős ablakok téglalap alakú tükörben ülnek, a falsávok közti mezők tengelyében. A földszinti ablakokat közvetlenül a keretelésen ülő, fekvő téglalap alakú tükrök hangsúlyozzák. Az épület tengelyében nyílik a széles, kosáríves záródású, homorú kőkeretes kapu, vállpárkánnyal, zárókővel, keskeny kerékvetővel. A kaput közrefogva földszintes toldaléképületek takarják el a homlokzat nagy részét.
Az épület két végfala, a telekhatár közelsége miatt építészeti kialakítással nem rendelkezik. Hátsó, földszintes homlokzata egyszerű kialakítású, részben eredeti, ill. 19. sz.-i asztalos- és lakatosmunkával.

Belső:
Földszintje csehboltozatos mezőkkel fedett borospince. Az épület bal oldali végfala mentén lépcső vezet a felső udvarba. Innen nyílnak egyenként az emeleti lakások.

Sajnos továbbra sem változott az állapota, sürgős felújításra szorul.