ev. templom
Evangélikus templom, barokk, 1705, 1776. 12. századi alapokon, torony gótikus, 15. sz.
:
Középkori templom nyugati homlokzata előtt toronnyal, barokk szentélyrésszel. A középkori hajóhoz homorulatokkal kapcsolódik a kereszt alaprajzú barokk épületrész. A középkori falak vakolatlanok. A korai templom kváderkövekből épült, déli kapuja középkori elfalazású. Felül és a nyugati oldalon a korai gótikus periódusból származó törtkő falak, és elfalazott ablakok. A torony északi és déli oldalát csúcsíves árkádok nyitják meg, a déli árkád homorulatokkal tagolt, az északi egyszerű élszedéses. A toronyaljból nyílő egykori későgótikus ajtó kerete hiányzik. A barokk részbe délről vezet kőkeretes ajtó, eredeti ajtószárnyakkal. A kőkeretes barokk ablakok szegmentíves záródásúak.

Középkori hajó a nyugati homlokzat előtt álló toronnyal, kereszt alaprajzú barokk szentélyrész. A torony földszintjét csúcsíves árkádok nyitják meg észak-déli irányban. A hajó vakolatlan oldalhomlokzatain a korábbi templom kváderfala és elfalazott déli kapuja látszik. A szegmentíves barokk ablakok kőkeretesek. Csehsüveg boltozatos belső tér, pilaszteres faltagolás.
11 vagy 12. századi körtemplom szentélyéhez a 12. század második felében épült hajó. A 14. század első felében toronnyal bővítették. Szentélyrésze 1776-ban épült Jung József terve szerint.

A tetőcserepek rossz állapotát most vettem észre. (kép)