Római katolikus kápolna

R.k. kápolna, barokk, 1735. Torony 1807, átalakítva.
:
Szabadon álló, keletelt templom, középtornyos főhomlokzattal, támpillér nélküli, a hajónál alig keskenyebb, sokszögű szentéllyel, az északi oldalon sekrestyével.
(A főhomlokzaton 1956-os emléktábla.)

Kis dombon szabadon álló, keletelt templom, középtornyos főhomlokzattal, támpillér nélküli, a hajónál alig keskenyebb, sokszögű szentéllyel, az északi oldalon sekrestyével. A belső tér fiókos dongaboltozatú. Értékes berendezés: főoltár (1830), szószék Szent Mihály szobrával (18. század közepe), orgona (19. század első fele).
A középkori templom 14. századi szentélyfalainak felhasználásával épült 1735-ben. Tornyát 1804-ben vagy 1807-ben építették.

A kápolna, és a mellette lévő, az első felelős magyar kormány emlékére létrehozott emlékpark változatlanul rendben van, üde színfolt a lakótelepi házak között.