Emeletes barokk lakóház, középkori részletek, 14. sz.
:
Zártsorú beépítésben épült, kerítetlen előkerttel és körülzárt hátsó kerttel. DNy-i tájolású. Kicsi, egytömegű épület, légudvarszerű belső udvarral. Egyemeletes, részben alápincézett. Bejárata az Országház utcából, lépcsője a kapualj végén nyílik. Lényegében egytraktusos ház. Utcai homlokzata barokk, valószínűleg leegyszerűsített formában. Félköríves záródású, középkori eredetű kő kapukeret kerékvetővel, eredeti barokk rombuszmintás fa kapuval, benne gyalogkapu. Új, magas kőlap lábazat. Földszintjén egyetlen ikerablak ki-benyíló szárnyakkal, vakolt keretben. Mellette középkori ikerablak kő kerete befalazva. A földszint fölött övpárkányként tagozatlan szalag fut végig. Emeletén 3 ablak, hasonlók a földszintihez. Íves záradékú szoborfülke üresen. Kevéstagú főpárkány zárja. Nyeregtető hódfarkú cserépfedéssel.

Az állapot lényegében változatlan, sajnos néhol pereg a festés, ezeket a felületeket most volna célszerű rendbe tenni. Egyébként jó állapot, de lassan már csak ötös alá.