Győr-Moson-Sopron
helyrajzi szám:
108 <span class="gray">(környezet: 25, 27, 31, 33, 34/1, 35/1, 35/2, 66/1, 66/2, 106/1, 109, 110, 111, 112, 114, 50/1, 50/2, 50/3, 80/1)</span>
30678
Győr Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A település központjában, az utca kiszélesedő szakaszán, az utca tengelyében szabadon álló, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, egyhajós, nyeregtetővel fedett épület. Szentélye a hajónál keskenyebb.
Külső
A falu központjában, a főutca középtengelyében szabadon áll a keletelt, középtornyos, egyszakaszos, nyeregtetős, cserép héjazatos barokk stílusú templom. Az egytengelyes hajót a félköríves, nyújtott szentély nem teljes szélességben, de azonos magasságban zárja. A szentély D-i oldalához sekrestye csatlakozik, tetőzete ugyancsak cserép héjazatos.
A lábazat azonos magasságban fut körbe az épületen. A hajót és a szentélyt lezáró, valamint a kővázákkal díszített attikás orommezőt elválasztó főpárkányzat az épület teljes egészén körbefut. A torony háromszintes, két felső szintjét osztópárkány választja el egymástól, órapárkánnyal záródik, bádog héjazatos zömök süveg fedi. Az élek mentén lemetszett középtornyos főhomlokzat 3 tengelyes. A főhomlokzat és a torony homlokoldalainak falfelülete tükörmezős, falsávok keretezik. A két szélső tengely ablak nélküli. A középtengelyben álló torony előreugrik a homlokzat síkjából. Az alsó szinten bejárati ajtó és karzatablak nyílik. A középső szint egyablakos, felül mind a négy oldalát egy-egy ablak töri át. Az íves záradékú ajtó- és ablaknyílások kő, illetve vakolt szalagkeretezésűek, zárókövesek, ez utóbbiak könyöklőpárkányosak. Ezekkel megegyezik a hajó É-i és D-i homlokoldalának egy-egy, valamint a szentély É-i oldalfalának is egy ablaka. A Ny-ról és D-ről nyíló szalagkeretezéses sekrestyeajtó és ablak egyenes záradékú.
A templomkertet lábazatszerűen kis kőkerítés határolja. A főhomlokzat előtt 1822-ben készített, posztamensre állított korpuszos kőkereszt áll, felirata: IHS 1822. A korpusz felett öntöttvas INRI feliratú tábla. A főhomlokzat D-i oldalfalán a II. világháború utáni kitelepítettek fekete márvány emléktáblája látható.
állapot leírása:
A templomot 1992-1995 között felújították. Az épület szerkezetileg jó állapotban van, falfelülete és tagozatai ugyancsak kifogástalanok.

Frissen tatarozott, szép, kifogástalan állapotú a templom.