Lóvasút indóház

Közlekedési emlék
utasforgalmi építmény
villamos végállomás épület
Villamos-végállomás üzemi épülete. Emeletes, szabadon álló, romantikus épület. Wagner János, 1867.
Jelleg:
Szabadon álló, villa jellegű, erősen tagolt tömegű, szimmetrikus épület. A kelet-nyugati tengelyű emeletes fő tömeghez északról és délről egy tengelyes, emeletes oldalszárnyak által közrefogott földszintes részek csatlakoznak, amelyek két, illetve három irányban további alacsonyabb bővítményekkel rendelkeznek. A nyugati főhomlokzaton áttört kerámia-elemekkel díszített törpegaléria. A főhomlokzat földszintjén, az oldalhomlokzatok oromzataiban maszkok.
:
Épült a lóvasút indóházának Wagner János terve szerint.

2015.12.29 15:42 klo állapot: 4 - egyéb

Van egy kis vizesedés, festékhámlás. Közelről sajnos korántsem egy ékszerdoboz az állapot tekintetében.