Emeletes lakóház, 18. sz. Átépítve.
:
Az Országház utca és Kard utca sarkán áll, főhomlokzatával DNy felé az Országház utcára. Bejárata is innen nyílik. Utcai és udvari szárnyaival nagyon kicsi udvart vesz körül. Teljes egészében 1 emeletes. Egyik lépcsője a Kard utcai szárnyból, másik a hátsó udvari szárnyból nyílik, de az utóbbi csak a pincébe vezet. Az utcai szárnyak 2, a többi 1 traktusos. A Kard utcai szárny egy része alápincézett. Utcai homlokzata késő barokk stílusú. Lábazata kőlapokkal burkolt. 6 tengelyes, aszimmetrikus. Kosáríves, kő kapukeret vállkővel, zárókővel és kerékvetővel, de részletek nélkül, barokkos, de nem eredeti fa kapuval. A földszinti falfelület mintázott, ablakok egyszerű, tagozatlan kő keretben, új külső ráccsal. Övpárkányként tagozatlan sáv fut végig. Az emeleti, magasabb ablakok kis mélyedésekben ülnek, közöttük az egyenetlen falmezőket csupasz falsávok töltik ki. Húzott, meglehetősen sovány főpárkány zárja. Nyeregtető, hódfarkú cserépfedés, 2 harcsaszáj ablak. A kard utcai homlokzat is 6 tengelyes, a főhomlokzathoz hasonló. emeletén az egyik axisban vakablak.

Az épület állapota az előző jelentéshez képest nem változott, továbbra is remek.