bérház
Lakóház, Pallák Manó, 1911.
Jelleg:
U-alaprajzú bérház zárt függőfolyos udvarral. Egyedi megoldás, hogy a két lépcsőház az udvar közepén álló toronyban található.
:

Négyemeletes bérház, . A Váci út, Frangepán u. ill. a szomszéd bérház felőli kert mentén kéttraktusos épületszárnyak húzódnak. A K-Ny-i irányú keskeny keresztszárny, amely a két udvart választja el egymástól két lépcsőházat foglal magába.

Háromemeletes bérház.
A három házból álló együttes középső eleme, szomszédaitól egy-egy kert választja el. U-alaprajzú, kéttraktusos szárnyakkal. A - korszakban kivételes módon - fogatolt kialakítású három épületszárny udvari homlokzatának közepén rizalit jelzi a lépcsőházakat.

Három U-alaprajzú, utcavonalba épített, zárt udvaros bérházból álló együttes. Az épületeket keskeny kertek választják el egymástól. A Váci úti épület négyemeletes, a földszinten üzletekkel, a másik két ház háromemeletes. A Váci út 4. függőfolyosós, a két udvart elválasztó szárnyban, két lépcsőházzal. A Frangepán u. 4. fogatolt épületszárnyainak közepén találhatók a lépcsőházak. A Frangepán u. 6-ban a két lépcsőházat magábafoglaló torony a függőfolyosós udvar közepén áll.
Épült a Bárczy István polgármester nevéhez kötődő kislakás építési program keretében, tervezők: Sterk Izidor, Riva József, Pollák Manó.

változatlan állapot