Magtár

Védetté nyilvánítási eljárás alatt
raktározási létesítmény
élelmiszeripari raktár
magtár
Fehérgyarmat Körzeti Földhivatal

Ugyanazt tapasztaltam, mint amiről 2011-ben guess.who beszámolt. Rendkívül kedves, nyitott háziak, a szomszédból most is előkerült a rokon asszony, aki nyugdíjazásáig pedagógus volt. Részletesen, élvezetesen beszélt a hajdani kulák család meghurcoltatásáról, majd talpra állásáról. Csupa életerő, derű, érdemes volna egy szociológiai adatfelvételt készíteni vele.
Az idős nők kislányok voltak még, amikor kb. 60 évvel ezelőtt nagyapjuk két héten át, apró „lépésekben” 90 fokkal elforgatta a magtárat. Két célja is volt ezzel: egyrészt fel akarta szabadítani kertjüknek az utcai frontra néző hasznos területét, másrészt el akarta fedni egy a terménybehajtó, kisajátító „elvtársak” elől, akik nem falubéliek voltak.
A faépítményt nagy becsben tartják, annak állapota, faanyaga még most is elég jó.

Vízimalom (3.570 km)