Nepumuki Szent János
Szekszárd Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Faluközpontban, kiteresedésben szabadon álló, egyhajós templom, Ny-i homlokzata elé kilépő toronnyal, poligonális szentélyzáródással, az oldalhomlokzatok keleti részének rizalitszerű kiugratásával, nyeregtetővel. A torony bejárata felett üres szoborfülke. A hajó D-i bejáratában faragott kapuszárnyak. Faboltozattal fedett belső, a hajóban figurális festésű dongaboltozat, a szentélyben festett félkupola. A hajó Ny-i végében fakarzat. Berendezés: 18-19. század. A szenteltvíztartón 1777-es évszám. Az egykori ikonosztázion Siklósról idekerült négy alsó képe (1740 körül, Hrisztoforosz Zefar követője) jelenleg Szentendrén, a Szerb Ortodox Egyházművészeti Múzeumban. A templomot a rácok építtették (egykori titulusa: Isten Anyja elhunyta), akik 1920-1921-ben elhagyták a falut. 1947 óta: r. k. templom.

külső leírás:
Maga a templom a két dombvonulat között fekvő falu északi, többé-kevésbé elkülönült részén található.
Az épület támpillérek nélküli poligonális, belül ívesen záródó szentélyből, északról és délről egy-egy ívesen záródó ablakkal megvilágított, keskeny kereszthajóból, szintén északról és délről egy-egy ívesen záródó ablakkal megvilágított hajóból és törtvonalú gúlasisakkal fedett nyugati toronyból áll. A vakolatból húzott órakerettel gazdagított tornyot barokkos oromfal kapcsolja a hajóhoz.
állapot leírása:
Az épület falai közel 2 m magasságig vizesek, a leváló vakolateljes pusztulással fenyegeti a falfestményeket. A dongaboltozat szintén rossz állapotú, a karzat felőli végén a deszkák vetemedettek. Gyors felújításra szorul.

Nagyon rossz állapotú, elhanyagolt épület

Óvoda (0.102 km)