Víztorony

Regisztrált műemléki érték
víztorony
Somogy
Siófok Körzeti Földhivatal

Nívós elismerést kapott a felújított Fő tér !
Különdíjat nyert Siófok a XV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. A jelentős elismerést a város Fő terének ítélte oda a Magyar Urbanisztikai Társaság. A díjat november 26-án délután Budapesten vette át dr. Balázs Árpád polgármester.

A sikerben nagy szerepe van a megújult, átépített Víztoronynak is, hiszen az uralja az egész városközpontot.

A magyar pályázat történetében először Siófoknak sikerült elérnie, hogy az önkormányzat segítségével egy olyan komplex pályázati anyag állt össze, amelyet a megrendelő, a tervezők és a kivitelezők közösen nyújtottak be – hangzott el a FIABCI Nemzetközi Ingatlanszövetség Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlan Szövetség közös szervezésében megvalósult nívódíj pályázatának díjátadóján, ahol példaértékűnek nevezték a Fő teret bemutató anyagot. Hasonlóképpen vélekedett magáról a pályaműről, azaz a megújult Fő térről a Magyar Urbanisztikai Társaság, amely különdíjjal jutalmazta a 2012 nyarára elkészült belvárost. –
Azóta jelentős rendezvény központ is lett a Fő Tér, ma a városnap ünneplésével itt nyílik meg az Adventi Vásár.