Kétemeletes romantikus lakóház, részben átalakítva, Hofhauser Lajos, 1869.
:
Zártsorú beépítés szélén álló, a Dísz tér és a Tóth Árpád sétány közti keskeny, hosszú telken elhelyezkedő, két kis udvarral rendelkező sarokház. Dísz téri szárnya egy- Bástyasétányi szárnya kétemeletes. Homlokzatai eklektikusak. Dísz téri homlokzata kéttengelyes. A kővel borított lábazaton két négyszöges, vasajtós pinceablak nyílik. A földszint homlokzata vízszintes sávozással élénkített. A homlokzat sarkait pilaszterek tagolják. Ezek törzse a földszinten kváderosztást utánzó vakolatú. A négyszöges, profilált keretű ablakok mellvédtáblákkal és konzolos szemöldökkel díszítettek, kétoldalt kompozit jellegű pilaszterekkel övezettek. A két szint közötti övpárkány golyvázódik a sarokpilaszterek és a szemöldökkonzolok fölött. A homlokzatot egyszerű főpárkány zárja. A Tóth Árpád sétányra néző homlokzat hasonló tagolású a Dísz térihez, de még gazdagabb kialakítású. Háromtengelyes. A földszint és az első emelet nyílásainak kialakítása megegyezik a téri homlokzatéval, de az emeleten páros, volutás kőkonzolokra támaszkodó, balluszteres, törpepilléres erkély húzódik. Ide a középtengely ajtaján léphetünk ki. A második emelet nyílásai egyszerűbb kialakításúak. Középtengelyben megismétlődik az erkélyes ajtó motívuma. Kétoldalt lizénákkal keretelt ablakok nyílnak, balluszteres mellvéddel. A fogrovatos főpárkány fölött balluszteres, törpepilléres attika helyezkedik el. A Móra Ferenc utcai oldalhomlokzat két részből tevődik össze. A bal oldali (Móra F. 2.) a Dísz téri, a jobb (Móra F. 4.) a Tóth Árpád sétányra néző homlokzatot folytatja. A bal oldali rész emeletes, három tengelyes. A bal oldali tengely nyílásai elfalazottak. A további tengelyekben a földszinten kétszárnyú, négyszöges ajtók, az emeleten kőkeretes ablakok nyílnak. A jobb oldali, kétemeletes rész maga is két részre, a három tengelyes bal, és a négy tengelyes jobb oldalra oszlik. A vakolat itt kváderes kiosztású. A földszinti ablakok szalagkeretesek, kötényesek. A bal oldali tengelyben nyílik a kőkeretes bejárat. Az övpárkány fölött az emeleti ablakok profilált keretűek, köténydísszel, konzolos szemöldökkel. A második emeleti ablakok profilált keretűek, háromrészes szemöldökkel és könyöklővel rendelkeznek. A főpárkány fogrovatos.

Az állapota, legalábbis a Dísz tér felől, tökéletes.