Magtár

Agrár műemlék
mezőgazdasági tároló
magtár
Gödöllő Körzeti Földhivatal
-rossz
rövid leírás:
Három fő szakaszból álló épület, az északi a magtár barokk magja. Emeletes, hattengelyes, csonkakontyolt, nyeregtetős magtár, kisméretű ablakokkal. Belsőben három hajó 7-7 pillérrel a fszt-en és az emeleten. 18. sz. vége, 19. sz. eleje. Kétszeri átalakítás a 19-20. sz-ban.
külső leírás:
Az épület három főszakaszból áll. A hosszú, téglány alaprajzú építmény közel felét kitevő északi rész a magtár eredeti barokk maradványa. Az észak felőli csonkakontyolt, palával fedett nyeregtetős rész falait csupán kisméretű, ritkásan elhelyezett ablakok tagolják, három sorban hat tengellyel, délen egy-egy fszt-i ablakkal kiegészítve. A nyílások ritmusát a tetőtéri ablakok alsó sora folytatja, felső sora pedig az ablakközökben elhelyezve megtöri. A homlokzati ablakok egyenes záródásúak, legtöbbjén ma is megvan a fa ablaktábla, a fszt-ieken a bújtatott vasrács. Az épület középső szakasza többszörti átépítés nyomait mutatja, tagolás nélküli falsíkjain elfalazott, változtatott nyílások, ill. nyomaik bukkannak elő. A déli, záró szakasz három egységből áll, melyek közül a középső, háromszintes rész erőteljesen kilép. E középső, kaputoronyhoz hasonló rész sarkait enyhén plasztikus pilaszterek keretezik, csonka főpárkánya fölött manzárdtető. Alsó szintjén félköríves nyílás, első emeletén álló téglány, második emeletén fekvő téglány alakú, elfalazott ablakok. A kapuépület nyugati oldalán magasabb, keleti oldalán alacsonyabb rész csatlakozik, előbbi fél sátor-, utóbbi manzárdtetővel fedve.
A 80-as évek óta gazdátlan, állaga emiatt sokat romlott. Átfogó mfelújításra szorul.

Változatlanul hanyatló állapot, nem történt változás.