Népi lakóház

parasztház
Hajdú-Bihar
Debrecen Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Vert falú, paticsboltíves, szalmás oszlopú oldaltornácos ház, kontyos nyeregtetővel. Nádfedés, faragott széldeszkával. Háromosztatú, döngölt földpadlós, tornác téglapadló.
külső leírás:
Háromosztatú parasztház, kanfaros tetővel. Paticsoromzat fölött kerekdeden formált nádfedés fölött faragott deszkával szélezett. Az oromzat jelenleg palával borított, az első és hátsó homlokzat kőporos vakolatos. Tapasztott, meszelt oldaltornác, három lapos paticsívvel. Két kerek oszlopa feltehetően faoszlopokra tekert, tapasztott szalmafonattal vastagított, fejezetes, talpas kőláb. A tornác téglapadlós.

Régi gazdasági épületi elpusztultak, helyükre az elmúlt 20 évben értéktelen másolatok kerültek.
állapot leírása:
Az épület nincs rossz állapotban, helyreálltási költségei nem haladnák meg bűármely vályogfalazatú parasztház helyreállításának költségeit.

Az épületet elbontották, vagy összeomlott, csak egy kis vályog falmaradvány látható.

iskola (3.658 km)