parasztház
Vásárosnamény Körzeti Földhivatal
-veszélyeztetett
1720-as években épült népi lakóház.
külső leírás:
A templom melletti úton hatalmas telken, aránylag hátul elbújva helyezkedik el a ház. A lakóház nagy tölgyfagerendákon álló paticsfalú fa oldaltornácos típus. Főhomlokzata egyszerű, régi típusú. Mélyen kontyolt nyeregtető alatt deszkaoromzat, melyet alul faragott deszka keretez. Két kis ablak.
Faragott rédelyes fatornác. Nyolc pompásan faragott oszlop 2-2 könyökfával tartja a gerendát. Fölötte keresztgerendás, deszkázott tornácmennyezet. A túlfutó keresztgerendák faragott lezáró deszkasávval gazdagítják a facsapos, tiszta faszerkezetű, könyöklős deszkamellvédes tornácot. Padlója eredetileg földes volt, de 10 éve lebetonozták. Elpusztult a kétszárnyú verőce a pitvarajtó előtt. A padlásfeljáró a hátsó homlokzaton nyílik, létrával lehet följárni.
Bontásra ítélt, árvízkáros ház.

A ház és környezete redben tartva.