villa
Modern ikervilla, 1941-42.
külső leírás:
Pince+magasfszt.+két emelet+terasz szintes ikerház mély előkerttel csatlakozik az utca villaszerű épületeinek sorába. Az utcai oldalon a parapetig felhúzott lábazat, a középső rizalitok, az oldalkerti kapuk keretezése, és a többi homlokzat lábazata durva mészkő burkolatú, a többi felületet részben átfestett, vagy szennyezett barnás-szürke nemesvakolat fedi. A kapcsolt gerébtokos ablakok és erkélyajtók felső részén vízszintes ablakosztás van. Bejárati kapuk az oldalkertből nyílnak, műkő lépcsővel, kis előtető alatt. A kapuzat háromrészes, üvegezett, fa rácsos (art deco). a lépcsőház mozaiklap burkolatos. A padlón art decco márvány mozaik, a vakolt részeken fekete üveg burkolat, különleges, egyedi műkő lépcsőfokok a lépcsőházban. Kvalitásos iparművészeti részletek: korlátok, felcsengető tábla és a fölötte lévő lámpabúra, stb.

Nem változott az épület állapota.